Kérdése van? Hívjon minket! +36308242244

Sebkezelő, bőrmegújító spary, kisállatok részére, FXAID PETCLINIC®, 250ml
Sebkezelő, bőrmegújító spary, kisállatok részére, FXAID PETCLINIC®, 250ml
17 990 Ft

Sebkezelő, bőrmegújító spary, kisállatok részére, FXAID PETCLINIC®, 250ml

EGYÉB FITOKÉMIAI VEGYÜLETEK
Bioaktív Komponensek, Fitokémiai Természetes, Növényi Vegyületek
Vitamins (E, beta- carotene)
Antioxidáns hatások: Carotenoids ( Apigenin, Beta-carotene, Cantaxanthin,Flavoxantint, Likopin, ,Lutein, Rubixantin, Nerolidol)
Flavonoidok (kvercetin, kaempferol,kamazulén, penduletin, miricetin) Luteolin,
Vírusellenes hatások :triterpén,triterpenoid,szaponinok,flavonol-glikozidok,nerolidol,farnezol, o-bizabolol, kamazulén
Gyulladáscsökkentő hatások :glikozidokriterpenoidok, faradiol-monoészterek,izoramentin, kvercetin,levomenol
Antimikrobiális: nerolidol,levomenol
Parazitaellenes: nerolidol

FXAID PETCLINIC™ Állatgyógyászati gyógyhatású készítmény, bőr és sebgyógyulást, hámképződést támogató, erőteljes irritáció-, gyulladáscsökkentő, vakaródzást hatásosan csökkentő bioaktív gyógynövény kivonatokra épülő külsőleges 100% természetes termék.

ADAGOLÁS: Naponta 4x-5x..

Klinikailag tesztelt!

 • a seb-bőr felületen átlátszó, lélegző, védő-tápláló filmet képez
 • erőteljes vakarodzás,bőrviszketés, irritáció, enyhítés
 • mérsékli az allergiás reakció a hot spot kialakulását
 • jelentős gyulladáscsökkentő & fájdalomcsillapító
 • nem mérgező, biztonságos,használható nyalva, lenyelve vagy a szem környékén
 • 3x-5x gyorsabb sebkezelés
 • enyhe sebösszehúzó vérzés csillapító
 • kíméletes természetes fertőtlenítő
 • antibiotikum-terápiával kombinálható
 • hatásnövelő gyógyszers kezelésekkel kombinálva
 • bőrön-sebfelszinen adaptogén, immunmodulátor aktivitásokkal
 • bőrön-sebfelszinen antioxidáns, tumorellenes aktivitásokkal
 • Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Állatgyógyászati Termékek Igazgatósága (NÉBIH ÁTI) Nyilvántartási szám: 1776/1/NM/2020NÉBIH ÁTI
 • Lejárati idő: 2023/01/07
Raktáron
17 990 Ft
Részletek

FXAID PETCLINIC™ Veterinary Formula
Inovatív sebkezelő-bőrnyugtató, inteligens folyékony kötés, állatgyógyászati gyógyhatású készítmény. Természetes bioaktív gyógynövény kivonatokkból, növényi extraktumokból, 100% vegán, 97% (bio) organikus, mentes antibiotikumtól, szteroidoktól. Összetett, hatásos botanikai tulajdonságokkal.
A kezelt seb, bőr vagy nyálkahártya illetve az irritált felületen, lélegző, vékony, átlátszó filmréteget képez, a sebet, bőrt fedő, védő, hidratáló -tápláló, erőteljes antibakteriális és gyulladáscsökkentő és irritációcsökkentő, nyugtató-hütő hatással rendelkezik. A sebgyógyulást jelentősen gyorsító sebkezelő.


FXAID PETCLINIC™ Veterinary Formula


Természetes adaptogén gyógynövény készítmény. Bőrszövet újító-sejtregeneráló. Erőteljes gyulladáscsökkentő, antioxidáns, fájdalom csillapító, jelentősen csökkentheti az UV indukált bőrkárosodást, a szabad gyökök okozta károsodást, a bőrirritációt, a viszketéssel járó vagy vakaródzásból eredő és a bőr kipirosodását kisérő tüneteket, nyugtat, táplál, hidratál.
Gyorsítja a sejtregenerációt, a kollagénképződés és sebgyógyulás folyamatát, támogatja a kötőszövetek immunitását felgyorsítja az ellenanyagválaszt, az enzimekkel és aminosavakkal együtt elősegít a fertőzött vagy beteg szövet regenerációját. Megfelelő hám és hegképződést biztosít. Lokálisan antioxidáns immunmodulátor és tumorellenes aktivitásokkal. Alkalmazható: a bőrön a nyálkahártyákon a genitáliákon vagy a sebfelszinen, a szem érintettséget kerüljük.


FXAID PETCLINIC™ Veterinary Formula
természetes gyógynövény készítmény. Sejt és bőrszövet regnáló, sebkezelő, intelligens kötszer, folyékony kötés. A sérült - gyuladt felületre könnyen felvihető Spray formátumú, összetett gyógynövény (fitokémiai) készítmény. A bőrön rugalmas védő réteget, átlátszó lélegző hidratáló filmet képez, nem engedi kiszáradni a sebfelszínt, folyamatosan biztosítja a szövet nedves mikrokörnyezetét. Tartósan biztosítja a felületi gyógyulást serkentő, a bőr regenerálás és sebgyógyulást szabályzó bioaktív molekulák, összetett növényi vegyületek kioldódását. Csökkenti baktériumok szaporodását, mikroorganizmusok telepek képződésének , azaz a biofilm kialakulását, ezzel együtt a baktériumokban kialakuló antibiotikum -rezisztencia kockázatát.


FXAID PETCLINIC™ Veterinary Formula
Hasznos kiegészítő bőrallergia, bőrirritáció, pyotraumás dermatitis, hot spot a viszketéssel járó bőrkiütések, pattanásos ekcémás és pikkelysömörös bőrtüneteket enyhítésére, a csalánkiütés -urticaria, rovarcsípés, valamint égésisérüléseknél, sebeknél, horzsolásoknál, vágásoknál, fekélyek, kelések, zúzódások, enyhítésére. Továbbá lassan vagy nem gyógyuló bőrsérülések, és általánoságban sebgyógyulás bőrmegújítás elősegítésére. Hatékony fájdalom csillapító, gyulladáscsökkentő, a korlátozza a vírusok szaporodását, növeli a sejtek és a kötőszövetek immunitását, erőteljes sejtregeneráló, lokálisan a bőrön-seb felszínenadaptogén, immunmodulátor, tumorellenes, antioxidáns aktivitásokkal.


FXAID PETCLINIC™ Veterinary Formula
Fokozza a mikrokeringést a vér és a nyirokfolyadékok keringését, a dermális rétegekben ezzel növelve az anyagcserét, a ható-tápanyagok, az oxigén felvételét. Továbbá fokozza más kisállat praxisban vagy othoni egészségügyi kezelések során a bőrre felvitt molekulák felszívódását - hasznosulását, illetve egyes állatgyógyászatban helyileg alkalmazott pl: antibiotikumok hatását. Jelentősen elő segítve a terápiás célú kezelések hatékonyságát a sejtek és a bőrszövet gyulladás csökkentését, a regenerálódását. Antibiotikumokkal kombinálva általában szinergiában működik, és biológiai aktivitásai immunológiai modulátor-adaptogén révén csökkenteni lehet túlzott gyulladásos (IL-6-8, IFBγ, TNF-α) válaszmechanizmust, és a gyógyulást gyakran akadályozó külső faktor a sebfertőzés esélyét. Hatására eredményesen lehet fokozni a rezisztens, az antibiotikumokkal szembenálló baktériumok elleni védekezést, p a következő alkalmazott antibiotikum kezeléseknél.: (ciprofloxacin, klindamicin, eritromicin, gentamicin,tetraciklin, vankomicin-nel, stb.


Termék előny:


FXAID PETCLINIC™ Állatgyógyászati készítménnyel történő seb kezelésének összköltsége alacsonyabb, mint a hagyományos száraz kötszerek esetében, gyorsabb a gyógyulási idő, gyakran kiváltható vagy ritkább fedőkötés illetve kötéscsere.
Hatékonyab gyarsabb és Alacsonyabb anyag - munkaerőköltsége, nem kell szedálni a kisállatot a kötéscsere során.


• hidratáló tápláló nedvesség-visszatartó nedves sebgyógyulási környezetet biztosít
• serkenti az autolitikus tisztítást a szervezet saját fehérvérsejteit az sérült-élettelen szövetek eltávolítására
• biológiai aktivitás révén katalizátorként működik a sejtregenerációs sebgyógyulási folyamatokban
• serkenti sejtek és a növekedési faktorok migrációját,
• loptimális mikro környezettel támogatja a fibroblasztok és az epidermisz migrációját.
• lokálisan a bőr vagy sebfelszinen immunmodulátor, adaptogén hatással
• lokálisan bőr vagy sebfelszinen tumorellenes aktivitásokkal
• gyorsabb, egészségesebb és kényelmesebb trauma mentes gyógyulási élményt nyújt kedvenceinknek.
• nem csíp, nem mar nincs diszkonfort, nem károsítja az egészséges szövetet a sebkörnyéki bőrt.
• nincs szemirritáció, nem toxikus - nyalva vagy lenyelve is biztonságos
• nem tartalmaz szteroidokat, antibiotikumot vagy alkoholt
• biztonságos minden állatfajnál, és korosztály számára
• nincs ellenjavallat
• nem citotoxikus
• 100% természetes gyógynövény készítmény
• 97% organikus hatóanyagok


Javallat:
Külső, felületi bőrsérülések, égés, vágás, dörzsölés, horzsolás, kelések, fekélyek, hámszöveti hiányok, bőrgyulladás, bőrkiütés,bőr bakteriális fertőzései, fülfertőzések, allergiás fülgyulladás, kontakt allergia(allergiás dermatitis) okozta bőrgyulladás bakteriális fertőzések,Ótvar , gombás fertőzések a kutyák bőrén és fülében előforduló élesztőgombák (gombák) és parazita allergia, illetve ennek okozata a vakaródzásból eredő bőrsérülések, valamint egyéb dörzsölésből, rovarcsípésből harapásból eredő behatások okozta bőrsérülések hűtő-nyugtató, gyulladáscsökkentő, sebgyógyulást, hámképződést elősegítő, vagy gyógyszeres kezelésre nem vagy rosszul reagáló kiegészítő kezelésére.


Erőteljes hűtő-nyugtató, irritáció- és gyulladáscsökkentő, enyhe sebösszehúzó, vérzés- és fájdalomcsillapitó, lokálisan immun aktivitás fokozó, tumorellenes és antioxidáns tulajdonságokkal.
Hatásosan gyorsan csökkenti az irritáció miatt fellépő bőr-seb dörzsölési, vakarási, nyalogatási, rágcsálási, késztetést .


Összetett sokoldalú készítmény, így alkalmas lehet száraz, repedezett orr vagy mancs, kisebb sérülések, égések, fekélyek esetén a fedőkötések kiváltására, a kisállatpraxisban klinikai terápia kiegészítésére. Bolhák, kullancsok, élesztőgombák vagy gombás fertőzések , hormonális egyensúlyhiány, genetika és egyebek által okozott bőrirritáció seb-bőr nyálkahártya kezelés, műtét utáni sebkezelésre, vagy az otthon ápolás utógondozás támogatására. Továbbá antibiotikumokra, sztereoidra, gyengén vagy nem reagáló gyógyszeres kezelés hatásnövelő kiegészítésére. Biztonságos minden állatfaj számára az élet minden szakaszában.


Bioaktív Komponensek, Fitokémiai Természetes, növényi vegyületek
Poliszacharidok: mannóz, glukán
Vitamins (B12, C, E, beta- carotene)
Antioxidáns hatások: Carotenoids ( Apigenin, Beta-carotene, Cantaxanthin,Flavoxantint, Likopin, ,Lutein, Rubixantin, Nerolidol)
Flavonoidok (kvercetin, kaempferol,kamazulén, penduletin, miricetin) Luteolin,
Vírusellenes hatások :triterpén,triterpenoid,szaponinok,flavonol-glikozidok,nerolidol,farnezol, o-bizabolol, kamazulén
Gyulladáscsökkentő hatások :glikozidokriterpenoidok, faradiol-monoészterek,izoramentin, kvercetin,levomenol
Antimikrobiális: nerolidol,levomenol
Parazitaellenes: nerolidol


Autolitikus tisztítás: A fehérvérsejtek végzik a seb bekövetkeztét követő első 3-5 napon belül gyulladásos-eltávolítási fázis. Ez a tisztítási forma a legszelektívebb, mivel megkíméli az egészséges sejteket és az ép mátrixmolekulákat, miközben mikroszkopikus pontossággal távolítja el a sérült sejteket és mátrixot.

Certified Organic Ingredients | Plant-Based | Vegan | Gluten-Free | Paraben-Free | Phthalate-Free | Sulfate-Free | Fragrance-Free | Acrylate-Free | Glycol-Free | Mineral Oil-Free | Petrolatum-Free | Animal Byproduct-Free | Mica-Free | Talc-Free | Silicone-Free | Packaged in Sterill pharmacy grade bottle |Created OrganicaFx London United Kingdom| Made in Hungary|

ADAGOLÁS

Adagolás & Használati útmutató


A sérült bőrfelületre permetezve szükség szerint: friss sérülésnél pl. égés, horzsolás az első 15-30 percben 2-3 alkalommal, utána a tünetek fennállásáig legalább napi 4-5 alkalommal. Naponta többször alkalmazza a legjobb eredmény érdekében, ha a sebet kezeletlenül hagyja, az új sejtek vagy irritált sérült szövet kiszáradhat, ami fokozhatja a fájdalmat vagy lassíthatja a gyógyulási folyamatot.

Szükség esetén a sebet vagy a tervezett alkalmazási területet ki kell tisztítani enyhe szappanosvízzel, és az állat szőrzetét el kell távolítani majd ezután célszerű felületre juttatni az FXAID Veterinary Formula™ állatgyógyászati készítményt.
Allergiás fülgyulladás (pl: kutyák Dalmata, Ír szetter, Golden retriever, Sharpéi)vagy a kutyák bőrén és fülében előforduló élesztőgombák (gombák)esetén tünetek fennállásáig napi 4 alkalommal, annak megszűnésé után a kezelést további 5-7 napig fent kell tartani. Továbiakbant ünet mentesség esetén hetente 2x tisztítsa meg a bőrredőket, a füleket és az ujjak közötti területet vagy a problémás felületet és ápolja z FXAID Veterinary Formula™ -val.
Külsőleg alkalmazható készítmény beleértve a bőrt és a látható nyálkahártyákat kivétel a szem.
Nem toxikus, nincs maró hatás, nyelve, nyalva, esetleg szembe juttatva is biztonságos minden állatfaj és korosztály számára!
Fokozhatja lokálisan egyes antibiotikumok (ciprofloxacin, klindamicin, eritromicin, gentamicin,tetraciklin, vankomicin) hatását, amennyiben előzetesen "alapozóként" az PETCLINIC FXAID Veterinary Formula™ készítményt permetezük, visszük fel a beteg bőrfelületre majd 2-3perc elteltével a foganásítjuk a gyógyszeres kezelést.
Felhasználható a gyártástól számított 2 évig. Felbontástól számítva maximum 6 hónapig felhasználható.
Tárolandó 6-25°C (43-77°F ).

FIGYELMEZTETÉSEK

Gyermekek elől elzárva tartandó!
Kizárólag állategészségügyi vagy állatápolási célra!
Nem alkalmazható a hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén.
Ha irritáció alakul ki vagy továbbra is fennáll, hagyja abba a használatot, és forduljon állatorvosához.

Soha ne tegyen semmit a kutyája fülébe állatorvosi utasítása nélkül. Állatorvosa segíthet megtalálni az ideális kezelést a fertőzés-irritáció kezelésére, és általában a kutyája macskája kisállatok, háziállatok számára a szükséges szakszerű segítséget nyújtja.

    

Adatok
Töltet:
250 ml
Cikkszám:
PETC162021250
Tömeg:
300 g/db
FORRÁSOK
  1. Winter GD. Formation of the scab and the rate of epithelization of superficial wounds in the skin of the young domestic pig. Nature. 1962;193:293. [PubMed] [Google Scholar]

  1. Hinman CD. Maibach H. Effect of air exposure and occlusion on experimental human skin wounds. Nature. 1963;200:377. [PubMed] [Google Scholar]

  1. Korting HC. Schollmann C. White RJ. Management of minor acute cutaneous wounds: importance of wound healing in a moist environment. J Eur Acad Dermatol Venereol. 2011;25:130. [PubMed] [Google Scholar]

  1. Field FK. Kerstein MD. Overview of wound healing in a moist environment. Am J Surg. 1994;167:2S. [PubMed] [Google Scholar]

  1. Singh A. Halder S. Menon GR. Chumber S. Misra MC. Sharma LK. Srivastava A. Meta-analysis of randomized controlled trials on hydrocolloid occlusive dressing versus conventional gauze dressing in the healing of chronic wounds. Asian J Surg. 2004;27:326. [PubMed] [Google Scholar]

  1. Eaglstein WH. Moist wound healing with occlusive dressings: a clinical focus. Dermatol Surg. 2001;27:175. [PubMed] [Google Scholar]

  1. Madden MR. Nolan E. Finkelstein JL. Yurt RW. Smeland J. Goodwin CW. Hefton J. Staiano-Coico L. Comparison of an occlusive and a semi-occlusive dressing and the effect of the wound exudate upon keratinocyte proliferation. J Trauma. 1989;29:924. discussion 930. [PubMed] [Google Scholar]

  1. Svensjo T. Pomahac B. Yao F. Slama J. Eriksson E. Accelerated healing of full-thickness skin wounds in a wet environment. Plast Reconstr Surg. 2000;106:602. discussion 613. [PubMed] [Google Scholar]

  1. Katz MH. Alvarez AF. Kirsner RS. Eaglstein WH. Falanga V. Human wound fluid from acute wounds stimulates fibroblast and endothelial cell growth. J Am Acad Dermatol. 1991;25:1054. [PubMed] [Google Scholar]

  1. Kerstein MD. Moist wound healing: the clinical perspective. Ostomy Wound Manage. 1995;41:37S. discussion 45S. [PubMed] [Google Scholar]

  1. Dyson M. Young S. Pendle CL. Webster DF. Lang SM. Comparison of the effects of moist and dry conditions on dermal repair. J Invest Dermatol. 1988;91:434. [PubMed] [Google Scholar]

  1. Dyson M. Young SR. Hart J. Lynch JA. Lang S. Comparison of the effects of moist and dry conditions on the process of angiogenesis during dermal repair. J Invest Dermatol. 1992;99:729. [PubMed] [Google Scholar]

  1. Vogt PM. Andree C. Breuing K. Liu PY. Slama J. Helo G. Eriksson E. Dry, moist, and wet skin wound repair. Ann Plast Surg. 1995;34:493. discussion 499. [PubMed] [Google Scholar]

  1. Barnett A. Berkowitz RL. Mills R. Vistnes LM. Comparison of synthetic adhesive moisture vapor permeable and fine mesh gauze dressings for split-thickness skin graft donor sites. Am J Surg. 1983;145:379. [PubMed] [Google Scholar]

  1. Carter K. Hydropolymer dressings in the management of wound exudate. Br J Community Nurs. 2003;8(suppl 10) [PubMed] [Google Scholar]

  1. Fletcher J. The application of foam dressings. Nurs Times. 2003;99:59. [PubMed] [Google Scholar]

  1. Piacquadio D. Nelson DB. Alginates. A “new” dressing alternative. J Dermatol Surg Oncol. 1992;18:992. [PubMed] [Google Scholar]

  1. Eisenbud D. Hunter H. Kessler L. Zulkowski K. Hydrogel wound dressings: where do we stand in 2003? Ostomy Wound Manage. 2003;49:52. [PubMed] [Google Scholar]

  1. Kickhofen B. Wokalek H. Scheel D. Ruh H. Chemical and physical properties of a hydrogel wound dressing. Biomaterials. 1986;7:67. [PubMed] [Google Scholar]

  1. Dumville JC. Deshpande S. O'Meara S. Speak K. Hydrocolloid dressings for healing diabetic foot ulcers. Cochrane Database Syst Rev. 2012;(2):CD009099. [PubMed] [Google Scholar]

  1. Dumville JC. Deshpande S. O'Meara S. Speak K. Foam dressings for healing diabetic foot ulcers. Cochrane Database Syst Rev. 2011;(1):CD009111. [PubMed] [Google Scholar]

  1. Dumville JC. O'Meara S. Deshpande S. Speak K. Alginate dressings for healing diabetic foot ulcers. Cochrane Database Syst Rev. 2012;(2):CD009110. [PubMed] [Google Scholar]

  1. Dumville JC. O'Meara S. Deshpande S. Speak K. Hydrogel dressings for healing diabetic foot ulcers. Cochrane Database Syst Rev. 2011;(1):CD009101. [PubMed] [Google Scholar]

  1. Wiechula R. The use of moist wound-healing dressings in the management of split-thickness skin graft donor sites: a systematic review. Int J Nurs Pract. 2003;9:S9. [PubMed] [Google Scholar]

  1. Hebra F. Ueber kontinuierliche allgemeine Bäder und deren Anwendung bei Behandlung von Verbrennungen. Allg Wien med Ztg. 1861;6:351. [Google Scholar]

  1. Bunyan J. Treatment of burns and wounds by the envelope method. Br Med J. 1941;2:1. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

  1. Zelen CM. Stover B. Nielson D. Cunningham M. A prospective study of negative pressure wound therapy with integrated irrigation for the treatment of diabetic foot ulcers. Eplasty. 2011;11:e5. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

  1. D'Hondt M. D'Haeninck A. Dedrye L. Penninckx F. Aerts R. Can vacuum-assisted closure and instillation therapy (VAC-Instill therapy) play a role in the treatment of the infected open abdomen? Tech Coloproctol. 2011;15:75. [PubMed] [Google Scholar]

  1. Ahearn C. Intermittent NPWT and lower negative pressures—exploring the disparity between science and current practice: a review. Ostomy Wound Manage. 2009;55:22. [PubMed] [Google Scholar]

  1. Owens BD. Wenke JC. Early wound irrigation improves the ability to remove bacteria. J Bone Joint Surg Am. 2007;89:1723. [PubMed] [Google Scholar]

  1. Owens BD. White DW. Wenke JC. Comparison of irrigation solutions and devices in a contaminated musculoskeletal wound survival model. J Bone Joint Surg Am. 2009;91:92. [PubMed] [Google Scholar]

  1. Svoboda SJ. Bice TG. Gooden HA. Brooks DE. Thomas DB. Wenke JC. Comparison of bulb syringe and pulsed lavage irrigation with use of a bioluminescent musculoskeletal wound model. J Bone Joint Surg Am. 2006;88:2167. [PubMed] [Google Scholar]

  1. Svedman P. Irrigation treatment of leg ulcers. Lancet. 1983;2:532. [PubMed] [Google Scholar]

  1. Breuing K. Eriksson E. Liu P. Miller DR. Healing of partial thickness porcine skin wounds in a liquid environment. J Surg Res. 1992;52:50. [PubMed] [Google Scholar]

  1. Vranckx JJ. Slama J. Preuss S. Perez N. Svensjo T. Visovatti S. Breuing K. Bartlett R. Pribaz J. Weiss D. Eriksson E. Wet wound healing. Plast Reconstr Surg. 2002;110:1680. [PubMed] [Google Scholar]

  1. Cooper SM. Hofman D. Burge SM. Leg ulcers and pain: a review. Int J Low Extrem Wounds. 2003;2:189. [PubMed] [Google Scholar]

  1. McMullen M. The relationship between pain and leg ulcers: a critical review. Br J Nurs. 2004;13:S30. [PubMed] [Google Scholar]

  1. Jorgensen B. Friis GJ. Gottrup F. Pain and quality of life for patients with venous leg ulcers: proof of concept of the efficacy of Biatain-Ibu, a new pain reducing wound dressing. Wound Repair Regen. 2006;14:233. [PubMed] [Google Scholar]

  1. Cigna E. Tarallo M. Bistoni G. Anniboletti T. Trignano E. Tortorelli G. Scuderi N. Evaluation of polyurethane dressing with ibuprofen in the management of split-thickness skin graft donor sites. In Vivo. 2009;23:983. [PubMed] [Google Scholar]

  1. Gottrup F. Jorgensen B. Karlsmark T. Sibbald RG. Rimdeika R. Harding K. Price P. Venning V. Vowden P. Junger M. Wortmann S. Sulcaite R. Vilkevicius G. Ahokas TL. Ettler K. Arenbergerova M. Reducing wound pain in venous leg ulcers with Biatain Ibu: a randomized, controlled double-blind clinical investigation on the performance and safety. Wound Repair Regen. 2008;16:615. [PubMed] [Google Scholar]

  1. Andree C. Swain WF. Page CP. Macklin MD. Slama J. Hatzis D. Eriksson E. In vivo transfer and expression of a human epidermal growth factor gene accelerates wound repair. Proc Natl Acad Sci USA. 1994;91:12188. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

  1. Beck LS. DeGuzman L. Lee WP. Xu Y. Siegel MW. Amento EP. One systemic administration of transforming growth factor-beta 1 reverses age- or glucocorticoid-impaired wound healing. J Clin Invest. 1993;92:2841. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

  1. Benn SI. Whitsitt JS. Broadley KN. Nanney LB. Perkins D. He L. Patel M. Morgan JR. Swain WF. Davidson JM. Particle-mediated gene transfer with transforming growth factor-beta1 cDNAs enhances wound repair in rat skin. J Clin Invest. 1996;98:2894. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

  1. Breuing K. Andree C. Helo G. Slama J. Liu PY. Eriksson E. Growth factors in the repair of partial thickness porcine skin wounds. Plast Reconstr Surg. 1997;100:657. [PubMed] [Google Scholar]

  1. Brown GL. Curtsinger L. Jurkiewicz MJ. Nahai F. Schultz G. Stimulation of healing of chronic wounds by epidermal growth factor. Plast Reconstr Surg. 1991;88:189. [PubMed] [Google Scholar]

  1. Buckley A. Davidson JM. Kamerath CD. Woodward SC. Epidermal growth factor increases granulation tissue formation dose dependently. J Surg Res. 1987;43:322. [PubMed] [Google Scholar]

  1. Dubay DA. Wang X. Kuhn MA. Robson MC. Franz MG. The prevention of incisional hernia formation using a delayed-release polymer of basic fibroblast growth factor. Ann Surg. 2004;240:179. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

  1. Eming SA. Whitsitt JS. He L
   49.Kamr A, Arbaga A, El-Bahrawy A, Elsify A, Khaled H, Hassan H (2020) The therapeutic efficacy of Aloe vera gel ointment on staphylococcal pyoderma in dogs, Veterinary World, 13(11): 2371-2380.
ADAGOLÁS

Adagolás & Használati útmutató


A sérült bőrfelületre permetezve szükség szerint: friss sérülésnél pl. égés, horzsolás az első 15-30 percben 2-3 alkalommal, utána a tünetek fennállásáig legalább napi 4-5 alkalommal. Naponta többször alkalmazza a legjobb eredmény érdekében, ha a sebet kezeletlenül hagyja, az új sejtek vagy irritált sérült szövet kiszáradhat, ami fokozhatja a fájdalmat vagy lassíthatja a gyógyulási folyamatot.

Szükség esetén a sebet vagy a tervezett alkalmazási területet ki kell tisztítani enyhe szappanosvízzel, és az állat szőrzetét el kell távolítani majd ezután célszerű felületre juttatni az FXAID Veterinary Formula™ állatgyógyászati készítményt.
Allergiás fülgyulladás (pl: kutyák Dalmata, Ír szetter, Golden retriever, Sharpéi)vagy a kutyák bőrén és fülében előforduló élesztőgombák (gombák)esetén tünetek fennállásáig napi 4 alkalommal, annak megszűnésé után a kezelést további 5-7 napig fent kell tartani. Továbiakbant ünet mentesség esetén hetente 2x tisztítsa meg a bőrredőket, a füleket és az ujjak közötti területet vagy a problémás felületet és ápolja z FXAID Veterinary Formula™ -val.
Külsőleg alkalmazható készítmény beleértve a bőrt és a látható nyálkahártyákat kivétel a szem.
Nem toxikus, nincs maró hatás, nyelve, nyalva, esetleg szembe juttatva is biztonságos minden állatfaj és korosztály számára!
Fokozhatja lokálisan egyes antibiotikumok (ciprofloxacin, klindamicin, eritromicin, gentamicin,tetraciklin, vankomicin) hatását, amennyiben előzetesen "alapozóként" az PETCLINIC FXAID Veterinary Formula™ készítményt permetezük, visszük fel a beteg bőrfelületre majd 2-3perc elteltével a foganásítjuk a gyógyszeres kezelést.
Felhasználható a gyártástól számított 2 évig. Felbontástól számítva maximum 6 hónapig felhasználható.
Tárolandó 6-25°C (43-77°F ).

FIGYELMEZTETÉSEK

Gyermekek elől elzárva tartandó!
Kizárólag állategészségügyi vagy állatápolási célra!
Nem alkalmazható a hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén.
Ha irritáció alakul ki vagy továbbra is fennáll, hagyja abba a használatot, és forduljon állatorvosához.

Soha ne tegyen semmit a kutyája fülébe állatorvosi utasítása nélkül. Állatorvosa segíthet megtalálni az ideális kezelést a fertőzés-irritáció kezelésére, és általában a kutyája macskája kisállatok, háziállatok számára a szükséges szakszerű segítséget nyújtja.

Hasonló termékek